46. Kauha-Hiihto Turvallinen Hyvän Mielen Hiihto la 20.2. ja su 21.2.2021 klo 9.30 – 16.00 sekä virtuaalisesti

Hei hiihdon ystävät!

Kun Kauha-Hiihtoon on tätä kirjoitettaessa runsaat kaksi viikkoa, olemme ottaneet lusikan kauniiseen käteen ja päättäneet palata tapahtumamme aatteellisille juurille ja minimoida vähäisetkin turvallisuuteen liittyvät riskit.

Kauha-Hiihto on perustettu hiihtoharrastuksen edistämiseksi.Tänä erikoisena talvena hiihdosta onkin tullut aivan poikkeuksellisen merkittävä ilon lähde kaikille, jotka pääsevät terveinä laduille ammentamaan kuntoa ja hyvää mieltä raikkaasta talvisesta luonnosta.

Olemme päätäneet muuttaa 46. Kauha-Hiihdon virallisesta hiihtotapahtumasta omatoimiseksi laturetkeksi, Turvalliseksi Hyvän Mielen Hiihdoksi. Päivät ja ajat ovat entisellään. Ladut ovat hienossa kunnossa la 20.2. ja su 21.2., viitoitukset kaikille matkoille (10 km, 20 km, 30 km ja 60 km) huolellisesti paikoillaan ja parkkipaikka Muurahaisen lähtö/maalialueella aurattuna.

Näissä puitteissa kaikki onkin sitten omatoimista. Laduille voi lähteä omaan tahtiin kukin omissa porukoissaan turvaväleistä huolehtien ja maskeja tarvittaessa käyttäen. Turvavavälit hiihdossa syntyvät luonnostaankin, mutta niitä kannattaa tarkkailla. Teitten ylityksiä on Lauhassa muilla matkoilla paitsi 10 km:n hiihdossa. Järjestäjät laittavat varoituskyltit niin autoilijoille kuin hiihtäjillekin. Kukin osallistuu laturetkelle omalla vastuullaan. Hätätilanteessa ota yhteyttä yleiseen hälytysnumeroon 112.

Huolto matkan varrella tapahtuu vain omasta repusta, joten repun sisältö on hyvä suunnitella huolellisesti, jotta energia riittää ja nestetasapaino pysyy kunnossa. Ulkovessa on lähtöpaikalla. Reitin varrella Kärkikeitaalla, Lauhan kämpällä ja Spitaalijärvellä on ulkovessa (ilman paperia) osana kansallispuiston retkeilypalveluja. Hiihdon jälkeen voi vielä karaista mielensä, kun vaihtaa kuivan vaatekerran ulkosalla. Sisätiloja ei ole käytössä.

Sinne reppuun voi varata sopukan myös Hyvälle Mielelle. Tänä talvena se syntyy perusasioista. Ehkä jo ensi vuonna meillä on taas massahiihto, kilpasarjat, ajanotto, Vasaloppet-luokittelu, vakuutukset, voidepalvelu, kuulutukset ja kaikki lähtöaamun tunnelma, tienylitysten vartiointi, ensivaste paikalla, mehuasemien säpinät ja maalintulon juhlavuus, mitalit, saunat, kanttiinit ja makkarat.

Poikkeusvuonna on hyvä ajatella jatkuvuuttakin. Työt tapahtuman hyväksi tehdään talkoilla, mutta aina kustannuksiakin syntyy mm. laduista ja reitin kunnostuksesta. Varmaan moni hiihtäjä ajattelee lämpimin ajatuksin myös hiihdon järjestäjiä ja sitä, miten tapahtuman jatkuvuus turvataan. Sopisiko tällainen järjestely:

– Hiihdon ystävät maksavat vapaaehtoisen kannatusmaksun 10 e hiihtosuorituksestaan. Ilmoittautumislomakkeeseen merkitään myös matka, minkä on hiihtänyt. Perhehiihdon 10 km:llä maksu on sama 10 e koko katraalle, johon voi kuulua lapset vanhempineen ja isovanhempineen. Alle 16-vuotiaitten ei tarvitse miettiä vapaaehtoistakaan maksua. Nuorissa on hiihdon tulevaisuus.

– Hyvän Mielen Hiihdon voi suorittaa myös omilla kotiladuillaan ikään kuin virtuaalisesti. Lomakkeeseen toivomme merkintää, missä hiihto on suoritettu.

– Tämän kannatusmaksun suorittaneista teemme vuoden 2021 hiihdon osanottajaluettelon. Se jää aikakirjoihin dokumenttina, joka todistaa, että emme anna poikkeuksellisten aikojen riistää meiltä talven iloja ja että haluamme tulevina talvina nauttia Kauha-Hiihdosta kaikilla herkuilla!

TERVETULOA laturetkeilemään Lauhanvuoren kansallispuiston hienoihin hiihtomaastoihin, UNESCOn ainutlaatuisen geologisen perinnön alueelle!

Kauha-Hiihto ry.

Tiedustelut: Sähköpostilla: kauhahiihto[at]gmail.com

Pekka Lammi puh. +358 400 269 221, Tapani Ojala puh. +358 45 217 2266, Jussi Kleemola puh. +358 40 419 8843, Paula Kallionpää puh. +358 40 505 8164