43. Kauha-Hiihdossa oli hyvin lunta ja vielä hieno aurinkoinen päiväkin 2018

Jo lokakuulla, kun ratamestarimme Antti Köykkä kutsui talkoomiehiä avaamaan rumpuja ja tekemään ojanpätkiä kosteisiin notkelmiin, oli mielessä hyvät enteet. Jospa edellistalven taistelut lumen vähyyden kanssa olisivat toistaiseksi historiaa ja saisimme kunnon talven.

Hyvä siitä tulikin. Jo itsenäisyyspäivänä hento lumikuorrutus peitti Lauhanvuoren, joulukuun puolivälissä Antti ajoi ensimmäiset ladut ja pian lunta oli riittävästi joka paikassa reitin varrella. Ratamestarimme oli suorastaan ladunteon joulupukki, sillä jouluaatosta alkaen Lauha oli koko vuodenvaihteen pyhät loistokunnossa.

Innostuimme hyvästä lumitalvesta ja kotikunnan 150 -merkkivuodesta niin, että päätimme järjestää lähtöpaikalla myös lasten hiihdon ja juhlistaa hiihtopäivää musiikilla ja kaikille ilmaisella keittotarjoilulla. Kun hiihtomme sunnuntaille osui vielä kaunis helmikuun poutainen pakkaspäivä, oli kaikki kohdallaan. Tärkein asia, ladut, olivat erittäin kestävät. Pohjat olikin tiivistetty lukuisia kertoja ja vielä lopuksi kaupungin latukoneella.

Suurimman kiitoksen saimme teiltä osanottajat, kun otitte kutsun vastaan. Aamun vilkas kuhina hiihtopaikalla ilahdutti ratamestarin lisäksi pj. Pekka Lammia, siht. Paula Kallionpäätä, johtokunnan jäseniä ja sataa hiihtopäivän toimitsijaa ja huoltajaa. Reippaita hiihtäjiä tuli maaliin 60 km kuninkuusmatkalta 129. Suosituin oli 30 km (145), mutta myös 20 km (94) ja 10 km (70) saivat paljon hiihtäjiä. Lasten hiihtoon osallistui ihastuttavia hiihtäjäntaimia 26. Kun vielä mukaan lasketaan latupartiossa ahkeroineet, oli hiihtäjien määrä pyörein luvuin 500, juuri niin paljon, kun järjestäjät olivat toivoneetkin.

Hiihtäjien antama palaute oli mieltä lämmittävää. Muutama teistä laittoi näkösälle mieluisan arvostelun facebookiin, toiset antoivat suullisen palautteen jo kisapaikalla. On totta, että hiihtopäivässä on hienoa tunnelmaa, niin hiihtäjillä kuin järjestäjilläkin. Ei talvista sunnuntaita voisi paremmin käyttääkään.

Ensi vuoteen!

Jussi Kleemola
Kauha-Hiihdon tiedottaja