Tulokset 2019

Klo 10 (60 km)
Klo 11 (30, 20 ja 10 km)

Hiihtotapa perinteinen

Muurahaisen lähtö- ja maalipaikan (ent. Luontokeskus) navigointiosoite: Honkajoentie 785, 61960 Kyrönlatva (noin 40 km Kauhajoen keskustasta etelään, kt 44).

Kauha-Hiihtoon osallistuu hiihdon ystäviä ympäri Suomea yli sadalta paikkakunnalta ja muutamia ulkomailta. Aktiivisia hiihdon harrastajia palvelevat eri ikäryhmien sarjat ja ajanotto.

Valtakunnallisen kiinnostuksen vuoksi Kauha-Hiihto esitellään muiden massahiihtotapahtumien kanssa Hiihtoliiton nettisivuilla http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailutoiminta/massahiihdot/ ja sen kilpailukalenterissa http://www.hiihtokalenteri.fi.

Muiden massahiihtojen tapaan suurin osa hiihtäjistä on matkassa leppoisammin. He voivat valita osallistumisen myös ilman ajanottoa. Kauha-Hiihto on samalla sekä kilpailu että laturetki. Vauhdikkaat kilpailijat hakevat lähdössä paikkansa eturivistä ja rauhallisesti hiihtävät taaempaa. Sujuvan lähdön takaa myös se, että 60 km (varsinainen massahiihto) starttaa tuntia ennen lyhyempiä matkoja

Kauha-Hiihdon tavaramerkki on aina ollut huolellinen paneutuminen latujen tekoon. Luonto koettelee joskus järjestäjiä voimallisestikin, mutta myöhemmin aika kultaa muistot. Hiihto on iloinen asia niin hiihtäjille kuin järjestäjillekin. Monet järjestäjistä, erityisesti Muurahaisen kylästä, ovat olleet mukana joka vuosi, yli neljä vuosikymmentä.

Kauha-Hiihto saa luonteensa myös Lauhanvuoren kansallispuiston tenhoavasta luonnosta. 231 metriä merenpinnasta kohoava Lauhanvuori saa runsaan lumipeitteen. Sen rehevä lakikalotti on tykkylumen kuorruttamana usein kuin satumetsää ja avarat rinteet kuin Lappi pienoiskoossa.

http://www.luontoon.fi/lauhanvuori/kartatjakulkuyhteydet

Sivupaneelista ja oheisesta linkistä pääsee Kauha-Hiihdon fb-sivuille, johon laitamme ajankohtaista-tiedotteet.

BotniaVasan 9.2.2020 Vöyrillä on ystävyyshiihtomme. Yhteistyön ansiosta myös Kauha-Hiihto on Ruotsin Vasaloppetin luokitteluhiihto.
Tietoa Vasaloppet -luokittelusta

Alla olevista linkeistä avautuvat BotniaVasan -hiihdon ja Vasaloppetin omat sivut.

http://botniavasan.fi/
http://www.vasaloppet.se/