Resultat 2019

Klo 10 (60 km)
Klo 11 (30, 20 ja 10 km)

Klassisk skidstil

Navigeringsadress för start- och målpunkten i Muurahainen (f.d. Naturcentralen): Honkajoentie 785, 61960 Kyrönlatva (ca 40 km söder om Kauhajoki centrum, väg 44)

I Kauha-Loppet deltar skidentusiaster från över hundra orter runt om i Finland och också några från utlandet. Serier för olika ålderklasser och tidtagning står till buds för de aktiva skidlöparna.

Tack vare det stora intresset på olika håll i landet presenteras Kauha-Loppet även på Suomen Maastohiihto rf:s webbsidor http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailutoiminta/massahiihdot/och i dess tävlingskalender http://www.hiihtokalenteri.fi.

Så som i övriga skidlopp för de stora massorna, åker den största delen av deltagarna i ett lugnt tempo. Man kan också välja att delta utan tidtagning. Kauha-Loppet är samtidigt både tävling och längdåkning utan tidtagning. De snabbaste tävlarna startar i främre raden och de långsammare längre bak.

Kauha-Loppet är känt för sina omsorgsfullt förberedda skidspår. Ibland utsätter naturen arrangörerna för stora påfrestningar, men efteråt minns man främst det som varit roligt. Skidåkning är ett nöje för såväl skidåkarna som arrangörerna. Flera av arrangörerna, i synnerhet de från byn Muurahainen, har varit med varje år sedan fyra decennier.

Kauha-Loppet präglas av den storslagna naturen i Lauhanvuori nationalpark. Lauhavuori, beläget 231 m ovanför havsytan, får ett rikligt snötäcke. På dess frodiga krön ligger snön ofta i drivor som i en sagoskog och de vida sluttningarna ser ut som ett miniatyr-Lappland.

http://www.luontoon.fi/lauhanvuori/kartatjakulkuyhteydet

Se de senaste nyheterna på Kauha-Loppets facebook-sida

Kauha-Hiihto och BotniaVasan samarbetar som vänskapslopp. Kauha-Hiihto och BotniaVasan fungerar som seedningslopp för Vasaloppet.
Seedningslopp för Vasaloppet

Länkarna nedan tar dig till BotniaVasan Ski och Vasaloppets egna sidor.

http://botniavasan.fi/
http://www.vasaloppet.se/